Nieuwe functie voor de I&R regelgeving

updates

Zoals jullie intussen weten dienen vanaf 21 april 2021 de verblijfplaatsen van paarden geregistreerd te worden volgens de Europese Diergezondheidsverordening. Dit geldt voor alle paardachtigen die zowel hobbymatig als professioneel worden gehouden.

Via Stalmanager kunnen staleigenaren en staladministrators naast het aanmaken van stalactiviteiten vanaf nu ook heel eenvoudig de locatie en verblijfsduur van paarden registreren en bijhouden.

Stalmanager heeft voor u als gebruiker een nieuwe functie ontwikkeld, waarin het UBN, de locatie en verblijfsduur van paarden geregistreerd kunnen worden. Met het "Register In & Uit" kunt u dit makkelijk invoeren en heeft u als exploitant (eigenaar, huurder of bruiklener van de locatie waar paardachtigen worden gehouden) deze informatie altijd bij de hand.

In dit systeem kunt u als staleigenaar of staladministrator uw administratie over de locatie van uw paard makkelijk invoeren als uw paard langer dan 24 uur niet op uw locatie is of als een paard korter dan 30 dagen op uw locatie verblijft. In geval van controle kunt u direct via Stalmanager verklaren waar alle paarden zich op dat moment bevinden of welke paarden er op een bepaalde datum te gast waren op de locatie.

Het nieuwe Register In & Uit is te vinden in de webapplicatie in het menu Paarden > Register In/Uit. Daarnaast is het mogelijk om snel een een paard te verplaatsen direct vanuit het dossier via de knop Verplaatsen.

Via de stalinstellingen kun je nu ook je UBN en staladres toevoegen. Deze instellingen worden dan automatisch ingevuld bij het aanmaken van een nieuwe verplaatsing van een paard.

Binnenkort zal het verplaatsen van paarden ook mogelijk zijn via de vernieuwde mobiele app van Stalmanager.

Stalmanager zelf proberen?

14 dagen proberen zonder verplichtingen.